Nézzük a riválisokat

Kissé átalakult a Nyugati-csoport mezőnye. Sok az újonc és akad hozzánk áthelyezett csapat is. Ismerjük meg a mezőnyt.

III. ker. TVE

Nem éppen a kedvenc ellenfelünk. Sok pontot veszítettünk az óbudai csapat ellen az elmúlt években. Eddig minden bajnokságban egy csoportban voltunk. A hírek szerint alaposan megerősítették az előző bajnokság 12. helyezettjét

Ajka

Az NB II-ből utolsó helyen esett ki a csapat, amely korábban stabil második ligás gárda volt. Bücs Zsolt vezetőedző csapata minden nyári felkészülési meccsét megnyerte, nyilván a visszajutás a cél.

Andráshida

Ugyancsak több alkalommal voltunk már egy csoportban a zalai csapattal, amellyel tavaly még a Magyar Kupában is összekerültünk. Jó középcsapat volt az Andráshida az előző bajnokságban.

Bp. Honvéd II

Tavaly a közép csoportban szerepelt és végzett a 10. helyen a Honvéd II csapata. A Magyar Futball Akadémia tehetségeire építő alakulat veszélyt jelenthet a legjobb együttesekre is.

Csepel

Sokáig közel állt a kieséshez a szigetországi együttes, de végül az utolsó fordulókban már nyugodtan figyelhették az eseményeket. A legemlékezetesebb meccsük a Ferencváros II elleni volt, amikor megtelt a csepeli stadion.

Csorna

Szintén majdnem kiesett az NB III-ból, ám végül sikerült megkapaszkodnia a harmadik vonalban. A nyáron nagy erősítésbe kezdtek, a szezon egyik meglepetése lehet a csornai csapat.

ETO FC Győr

Egy éve mindenki biztos feljutónak könyvelte el a győri csapatot, amely végül csak a negyedik lett. Bekő Balázzsal a kispadon most megpróbálják újra a feljutást az NB II-be az egykor szebb napokat látott klub játékosai.

Érdi VSE

A szomszéd. Sokan próbálják kiélezni a két csapat közti rivalizálást, ami természetesen létezik, de nem lépi át a sportszerűség kereteit. Mindig nagy meccset játszunk az érdiekkel, idén az első fordulóban találkozunk.

Gyirmót FC II

Az egyik újonc. A megyei bajnokság után osztályozót kellett játszania, de azt simán hozta, így osztályt válthatott az NB I-es újonc második csapata.

Hévíz

Szintén feljutó. A Zala megyei bajnoknál új edző ül a kispadon és a csapatot is alaposan megerősítették.

Kaposvár

A Rákóczi korábban hosszú időn át az NB I-ben szerepelt, ám tavalyi licenc gondjai miatt a Somogy megyei élvonalban találta magát. A feljutás nehézségeiről mindent elmond a csapat gólkülönbsége: 181–12…

Komárom

Nagy csatában nyerte meg a megyei bajnokságot. Nem sokat tudni róluk, eddig csak az utánpótlás-csapataink voltak egy csoportban.

Puskás Akadémia II

A felcsúti csapattal tavaly is egy csoportban voltunk. A gárda a 11. helyen végzett a bajnokságban, egyelőre nem tudni, hogy milyen együttessel állnak fel, hiszen az első csapat is osztályt váltott lefelé.

Sárvár

A csapat 16. volt az előző bajnokságban, vagyis utolsó előtti. Nem tudni, hogy mire lesz képes az új bajnokságban.

Tatabánya

Az egykor szebb napokat is megélt Bányász felől aggasztó hírek érkeztek. Nehéz megjósolni, hogy milyen csapat áll össze, de úgy tűnik nehéz év vár a csapatra.

Videoton II

Tavaly sokáig harcban volt az első helyért, de a fiatal együttes a végére kifulladt. Most még fiatalabb futballistákkal állnak majd fel.

Veszprém

Szintén újonc csapat, amely a Veszprém megyei bajnokságot simán nyerte, de az Iváncsa elleni osztályozón nagyon meg kellett izzadni a feljutásért (2–2, 2–1). Állítólag alaposan megerősítették a keretet.