Nagy változások az utánpótlásban

Szeptember első hétvégéjén elkezdődtek az utánpótlás-csapatok bajnokságai is. A négy korosztály mindegyike a Közép-Nyugati csoportba került, a nagyobbak (U17, U19) a III. osztályban, a kisebbek (U14, U15) a II. vonalban szerepelnek majd. A nyár nagy átalakulásokat hozott a diósdi labdarúgás utánpótlásában, hiszen a felkészülés már Horváth Sándor, egykori futballista vezetésével kezdődött meg. Az edzőt legtöbben Érdről ismerhetjük, hiszen meghatározó labdarúgója volt az ottani csapatnak, ám a Paks színeiben 69 alkalommal az NB I-ben is pályára lépett. Néhány évvel ezelőtt létrehozta a Fogócska SE-n belül a Sasfiókák labdarúgó szakosztályát, amely most Diósdra költözött.

Amellett, hogy ezzel szakmailag is magas színvonalra került a DTC utánpótlás-nevelése a létszámgondok is megoldódtak.

“Érdekesen alakul a helyzet – mondta Horváth Sándor. – Ahogy az a gyerekeknél lenni szokott volt, aki a nyáron abbahagyta a futballt, de akadt olyan is, aki eligazolt máshova és szerencsére arról is be tudok számolni, hogy néhányan a korábban távozott játékosok közül visszatértek a klubhoz. Egy kicsit kevesebben vagyunk, mint azt szeretnénk, de folyamatosan várjuk azokat a fiatalokat, akik futballozni szeretnének.”

Aki úgy dönt, hogy focizni szeretne, az a diosditc.hu oldalon megtalálja az elérhetőségeket, illetve a sportcentrumban is megtalálja Horváth Sándort az edzéseken, amelyek 16.30-kor kezdődnek. Annak sem kell aggódnia, aki még csak most ismerkedik meg a sportággal.

“Mindenkiből kihozzuk a maximumot – folytatta Horváth Sándor. – A tehetségesebbek természetesen messzebbre jutnak majd, de vegyes a kép. Nem egyformán érnek a gyerekek, most nem tudom megmondani, hogy kiből lesz NB I-es játékos, vagy éppen megyei. Az majd előbb utóbb kiderül, hogy ki mire viheti. Mindenkinek megadunk minden segítséget ahhoz, hogy elérje a legtöbbet. Ugyanakkor az nagyon fontos, hogy mindegyikük sportos, egészséges fiatal lesz.”

Korábban több alkalommal is nehézségekbe ütközött, hogy a DTC utánpótlás-csapata kiálljon egy mérkőzésre. Ez a probléma már a múlté, Horváth Sándor biztos benne, hogy a diósdi gyerekfutball legnehezebb korszaka lezárult.

“Rajtunk nem múlik semmi ebben a kérdésben, hiszen a korosztályok megvannak. Ráadásul Érdről is érkezett már vissza futballista. Ha híre megy annak a környékben, hogy milyen munka folyik nálunk, akkor tovább bővül majd a létszám. Nem aggódom emiatt.”

A gyerekekre felkészült, tapasztalt edzők irányítása mellett készülhetnek majd a bajnoki mérkőzésekre és a tornákra.

“Az előző edzői garnitúrából csak Szamosszegi Gábor maradt meg, a többiek a Sasfiókákból érkeztek hozzánk. Tapasztalt, jó szakemberekről van szó, akik mindent megtesznek majd azért, hogy a csapatok jól felkészülten várhassák a rájuk váró feladatokat.”